Noors koningspaar met kerst naar kerk

Vorsten

23/12/2015 4:16 pm

OSLO – Koning Harald en koningin Sonja wonen eerste kerstdag een kerkdienst bij in de kapel van Holmenkollen. Zij worden daarbij vergezeld door dochter prinses Märtha Louise, haar man Ari Behn en hun kinderen. Dat heeft het Noorse hof op de eigen website bekendgemaakt. De familie verblijft traditiegetrouw in de koninklijke ‘blokhut’ aan de rand van Oslo.

Koning Willem-Alexander vindt de besteding van de kerstdagen een privé-aangelegenheid. Wat hij met zijn gezin doet, blijft dan ook uit beeld tenzij de koning en zijn familie worden gespot bij een kerkdienst, zoals in 2013 gebeurde. En om het jaar brengt hij de feestdagen door bij zijn Argentijnse schoonfamilie, hetgeen door de fotosessie in de Argentijnse zon dan bekend wordt. Dat is volgend jaar weer het geval.

Andere koningshuizen zijn minder terughoudend. De Deense koningin Margrethe bijvoorbeeld vertelt ook waar ze de kerstdagen doorbrengt. Eerder deze week is ze met echtgenoot prins-gemaal Henrik aangekomen in Aarhus, waar ze in Marselisborg Slot kerst viert met jongste zoon prins Joachim, schoondochter prinses Marie en haar jongste twee kleinkinderen, prins Henrik en prinses Athena. Kroonprins Frederik is met zijn gezin in Australië, waar de kerstdagen worden doorgebracht bij de familie van kroonprinses Mary in Hobart, op Tasmanië.

Koningin Elizabeth hoeft niks te vertellen. Haar programma is al 63 jaar min of meer hetzelfde. De familie verzamelt zich op de vooravond van kerst op het landgoed Sandringham en werkt dan een vast programma af van diners, surprises uitpakken, kerkgang, kerstboodschap kijken en op tweede kerstdag een door prins Philip opgezette jachtpartij.

Gratis voor jou


Meer Noorwegen