Noors koningspaar niet aanwezig bij herdenking prins Philip

Vorsten

25-03-2022 16:42:04

De Noorse koning Harald en koningin Sonja kunnen niet aanwezig zijn bij de herdenkingsdienst van de vorig jaar overleden prins Philip. De reden is dat de 85-jarige Harald nog met ziekteverlof is nadat hij eerder deze week positief testte op corona.

De koning sukkelde de afgelopen maanden vaker met zijn gezondheid. Zo lag hij begin februari anderhalve week in de lappenmand vanwege een griepje.

Bij de herdenkingsdienst voor de vorig jaar overleden Britse prins Philip zijn een groot aantal vertegenwoordigers van Europese koningshuizen aanwezig. Onder anderen koningin Margrethe van Denemarken, koning Filip en koningin Mathilde van België en koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden zullen naar Londen afreizen. Ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix gaan naar Londen voor de ceremonie.

Prins Philip overleed op 9 april 2021 op 99-jarige leeftijd. Vanwege de coronapandemie konden er geen buitenlandse gasten naar de uitvaart komen. De herdenkingsdienst vindt op 29 maart plaats in Westminster Abbey in Londen.


Meer Noorwegen

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel