Noors koningspaar rondt bezoek Italië af

Vorsten

08/04/2016 9:01 pm

De Noorse koning Harald en koningin Sonja hebben vrijdag hun driedaagse staatsbezoek aan Italië afgesloten. Dat deed het koningspaar in Milaan, na twee dagen in Rome te hebben doorgebracht.

Het staatsbezoek van Harald en Sonja stond in het teken van de economische betrekkingen tussen Noorwegen en Italië. Het bezoek was een succes, schrijft de Noorse zakenkrant FiskeribladetFiskaren. De handelsdelegatie die met het koningspaar meereisde heeft volgens de krant veel afspraken kunnen maken over verdere handel.

Harald en Sonja werden woensdag ontvangen door de Italiaanse premier Matteo Renzi. Daarbij ontstond een relletje toen de Noorse koning weigerde de hand van de premier te schudden. Renzi stak namelijk eerst zijn hand uit naar Harald en volgens protocol moet de koning de eerste handreiking doen.

Donderdag legden Harald en Sonja een krans bij het graf van de onbekende soldaat bij het monument van Victor Emmanuel II. Vervolgens bezocht het koningspaar het Forum Romanum, wat vooral op Sonja veel indruk maakte.

Gratis voor jou


Meer Noorwegen