Noorse koning ontvangt vrijwilligers

Vorsten

2015-10-15 20:09:00

OSLO – De Noorse koning Harald heeft donderdag in het Koninklijk Paleis in Oslo een ‘high tea’ gegeven aan zo’n zeventig senioren die allemaal vrijwilligerswerk doen. Bij de bijeenkomst, die door de Noren wordt omschreven als ‘aftertoon tea’, waren ook koningin Sonja en Haralds zus prinses Astrid aanwezig. Het was de derde keer dat deze ontvangst werd gehouden.

Het koningspaar wilde de ouderen die in hun woonplaatsen onder meer actief zijn bij sportclubs, met cultuur of in politiek en maatschappelijk werk, eren voor hun inspanningen. “Het leven bestaat uit verschillende fasen, die elk hun eigen vreugde en uitdagingen bieden. Ik denk dat we allemaal moeten ervaren dat er behoefte is aan ons en aan wat we kunnen doen, ongeacht in welke fase van ons leven we ons bevinden”, aldus de koning (78).

De genodigden kregen behalve sandwiches, scones en uiteraard thee, ook een rondleiding door de belangrijkste vertrekken van het paleis, en tijdens het samenzijn was er een ook een miniconcert en vertelden drie gasten over hun vrijwilligerswerk.


Meer Noorwegen