Noorse royals blij met score tijdens Olympische Spelen

Vorsten

08-08-2021 09:07:43

De Noorse koninklijke familie is tevreden over de prestaties van Noorwegen tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Op de slotdag van het toernooi feliciteren de royals alle medaillewinnaars op Instagram.

In Japan wisten de Noorse sporters vier keer goud, twee keer zilver en twee keer brons binnen te halen. “De koninklijke familie feliciteert alle Noorse atleten met hun fantastische prestaties op de Olympische Spelen in Tokio”, schrijven ze zondag.

Koning Harald heeft de afgelopen weken de wedstrijden op de voet gevolgd en deelde zijn felicitaties na winst op sociale media. Zo was hij zaterdag al in zijn nopjes toen het Noorse team twee gouden medailles won. “Ik stuur mijn oprechte felicitaties na een fantastische race, met een olympisch record en gouden medaille voor de olympisch kampioen op de 1500 meter tijdens de Olympische Spelen in Tokio!”, schreef hij toen aan atleet Jakob Ingebrigtsen.


Meer Noorwegen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.