Prinses Märtha Louise heeft toch genoten van de feestdagen

Vorsten

30-12-2020 12:41:19

Voor de Noorse prinses Märtha Louise en haar dochters waren de kerstdagen niet alleen verdrietig, maar ook fijn. Märtha Louise schrijft dat ze niet alleen hebben gerouwd om het verlies van Ari Behn, haar ex-man en vader van haar drie dochters die vorig jaar op eerste kerstdag een einde aan zijn leven heeft gemaakt.

De prinses en haar dochters wisten naast het verdriet ook “liefde, geluk, plezier en spelletjes” te verwelkomen, schrijft Märtha Louise. De prinses vergelijkt droevige gevoelens met uitademen en de blije gevoelens met inademen. “We weten allemaal dat we als we alleen uitademen doodgaan, maar als we alleen inademen gaan we ook dood.”

Märtha Louise noemt rouwen mentaal en fysiek uitputtend en daarom is het goed soms met iets anders bezig te zijn. “Het is heel belangrijk om jezelf een pauze te gunnen van het verdriet, het rouwen, de tranen en de duisternis zonder dat je je daarvoor schaamt of er een slecht geweten van krijgt. Wees dus lief voor jezelf en omarm jezelf in het geheel.”


Meer Noorwegen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.