Sonja biedt gewond meisje hulp

Vorsten

23/07/2015 1:29 pm

OSLO – Koningin Sonja wordt donderdag in de Noorse media afgeschilderd als goede fee nadat ze samen met de koninklijke beveiligers hulp heeft gegeven aan een bij het varen gewond geraakt meisje. Een paleiswoordvoerder heeft tegenover de Noorse omroep NRK het voorval bevestigd, zonder verder details te geven.

Dat deden echter wel Markus Solberg Martinsen (19) en Randi Auran Neset die maandag een hoofdrol speelden bij het minidrama voor de kust van het koninklijk zomerverblijf Mågerø. De twee zagen meisjes vanuit een boot zwaaien en besloten er naar toe te varen, in de veronderstelling dat er misschien wat loos was. Dat was ook zo. Een derde meisje was met haar been tussen de propeller beland en was gewond.

Markus en Randi besloten de drie meiden mee te nemen en naar Mågerø te varen. “Ik dacht: daar is politie en kan een ambulance ook snel komen” aldus Markus tegen NRK. Eenmaal bij de aanlegsteiger aangekomen, was de koninklijke beveiliging meteen ter plaatse, met koningin Sonja in touw. Het gewonde meisje werd geholpen en de koningin haalde kleren en eten voor het gezelschap.

Koningin

“We waren wel een uur op de steiger”, aldus Randi, “en praatten met de koningin over van alles en nog wat. Ze wilde weten wat er was gebeurd en vroeg ons naar onze namen en waar we vandaan kwamen.” Het tweetal realiseerde zich eigenlijk pas later dat ze met de koningin zaten te praten. “Ik dacht achteraf pas ‘Shit, dat was de koningin”, vertelde Randi.

Noorse media hebben donderdag niet kunnen achterhalen wat er met het gewonde meisje is gebeurd. In ziekenhuizen in de buurt was van het incident niets bekend en ook de plaatselijke politie wist er niets vanaf aldus de plaatselijke krant Tønsberg Blad.

Gratis voor jou


Meer Noorwegen