Prins Andrew prijst troepen in Afghanistan

Vorsten

30-07-2014 11:56:00

LASHKAR GAH – Prins Andrew heeft een bezoek gebracht aan Camp Bastion, de belangrijkste Britse militaire basis in Afghanistan. De BBC meldt dat de hertog van York verschillende troepen heeft ontmoet tijdens zijn onaangekondigde tweedaagse bezoek aan de basis.

De zoon van koningin Elizabeth werd bijgepraat over de situatie sinds zijn laatste bezoek aan de basis in november. Ook bezocht prins Andrew het veldhospitaal. Daar prijsde hij het personeel voor hun werk om de troepen gezond te houden. “De expertise die jullie hebben is bijzonder. Het is heel belangrijk wat jullie doen, daar wil ik jullie voor bedanken.”

De prins vloog ook door naar Kandahar Airfield om militairen en leden van de Royal Air Force te ontmoeten. Officier Will Davies vertelt aan de BBC over het bezoek. “Dit zal zijn laatste bezoek hier zijn geweest. We zijn heel dankbaar dat hij ons tegen het einde van onze missie heeft opgezocht.”

Alle Britse troepen zullen voor het einde van dit jaar terugkeren uit Afghanistan. Prins Andrew kwam maandag aan en zou dinsdag weer zijn vertrokken.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord