Prins Charles adviseerde bij bruiloftsmuziek

Vorsten

2014-02-11 17:39:00

LONDEN – Prins Charles heeft dinsdag op de Engelse commerciële radiozender Classic FM toegegeven dat hij zijn zoon prins William en schoondochter Catherine heeft geadviseerd op het gebied van muziek voor hun bruiloft.

Op verzoek van de prins van Wales draaide Classic FM dinsdag I Was Glad van de Engelse componist Charles Hubert Hastings Parry. De prins van Wales gaf daarbij toe dat hij in 2011 lichte druk heeft uitgeoefend op zijn zoon en schoondochter om voor deze muziek te kiezen als ze naar het altaar zouden lopen. Hij zei: ”Nou, het zou kunnen zijn dat ik een lichte subtiele invloed heb aangeboden”.

De prins refereerde in het interview met Classic FM-presentator John Suchet naar de Britse componist Edward Elgar, die Hubert Parry buitengewoon heeft genoemd. ”Om een of andere reden is Parry in de vergetelheid geraakt. Ik vond dit zo’n tragedie dat ik de interesse in zijn muziek wilde laten herleven. Hij is zo typisch Engels.”

De prins pronkte in het interview met zijn kennis over klassieke muziek en verbaasde de radiopresentator met zijn vragen over componisten en suites.

Prins Charles en zijn vrouw Camilla bezochten dinsdag meer radiostations. Na een bezoek aan de BBC en Classic FM gingen ze nog naar Heart FM, Capital FM en LBC.


Meer Vorstenhuizen