Cristina houdt vast aan haar onschuld

Vorsten

22-06-2016 10:17:00

Prinses Cristina is volkomen onschuldig en heeft part noch deel gehad aan de eventuele belastingontduiking van haar man Iñaki Urdangarin. Dat stelde haar advocaat Pau Mollins woensdag in zijn slotpleidooi voor de rechtbank van Palma de Mallorca.

Hij kwam als laatste aan het woord alvorens de verdachten in de al zes maanden lopende rechtszaak nog een verklaring mogen afleggen. Het is niet bekend of Cristina of Iñaki, die beiden bij de zitting aanwezig zijn, dat ook zullen doen. Cristina heeft eerder in het proces alleen gesproken in antwoord op vragen van haar eigen advocaat.

Mollins probeerde alle beschuldigingen onderuit te halen van de anti-corruptiegroep ‘Schone Handen’ die zich als burgerpartij in het proces tegen Iñaki, Cristina en vijftien andere verdachten heeft gevoegd om de prinses ook veroordeeld te krijgen voor belastingontduiking. Ze zou hebben geprofiteerd van de malversaties van haar man via de gezamenlijke holding Aizóon.

Volgens Mollins was die holding weliswaar gezamenlijk, maar was Iñaki verantwoordelijk voor alles dat daarmee gebeurde. Of zoals Cristina eerder zei: “Ik vertrouwde in alles op mijn man.”

Meer Spanje