Cristina is voorlopig klaar met rechtbank

Vorsten

2016-03-04 15:03:00

Prinses Cristina hoeft na haar verhoor donderdag voor de rechtbank in Palma op Mallorca voorlopig niet meer in de rechtszaal te verschijnen. Ook haar man Iñaki Urdangarín kan het verdere verloop van de rechtszaak waarin hij het middelpunt is, op afstand volgen zolang zijn advocatenteam maar een vertegenwoordiger in de zaal heeft.

Met het verhoor van de zus van koning Felipe zijn alle zeventien de verdachten aan het woord geweest. Voor Iñaki waren een paar dagen uitgetrokken, zijn vrouw kwam slechts iets meer dan twintig minuten aan het woord, mede omdat ze alleen de zorgvuldig voorbereide vragen van haar eigen advocaat beantwoordde.

De rechtszaak gaat dinsdag verder. Het draait om de vraag of Iñaki en zijn zakenpartner Diego Torres via hun gezamenlijke stichting Nóos fraude en belastingontduiking hebben gepleegd en regionale overheden hebben opgezadeld met torenhoge rekeningen voor niet verrichte diensten. Dan zijn de eerste van zo’n 380 getuigen aan de beurt om hun verhaal te doen.

De rechtbank heeft een schema opgesteld dat loopt tot 7 juni, waarna de beklaagden weer aan de beurt komen om hun zegje te doen. Op 30 juni moet de behandeling zijn afgerond.


Meer Spanje