Felipe brengt toespraak van hoop naar Canarische eilanden

Vorsten

23-06-2020 18:19:46

De Spaanse koning Felipe heeft dinsdag op de Canarische Eilanden zijn medeleven betuigd aan de slachtoffers van het coronavirus en een boodschap van hoop gegeven. Samen met zijn vrouw Letizia bezocht hij Las Palmas om te kijken hoe de sociale-, economische- en burgeractiviteiten na de coronacrisis weer zijn opgepakt.

Het koningspaar begon de reis in het Pérez Galdós Museum dat dinsdag – net als alle andere Canarische musea – weer openging. Ze kregen daar uitleg van directeur Victoria Galván en poseerden bij een plaquette ter herdenking aan het bezoek. Na afloop ondertekenden ze het gastenboek.

Na een rondgang door het museum hield Felipe een speech. Hij zei blij te zijn dat Spanje langzaam weer van het slot gaat, maar benadrukte dat er nog een lange weg te gaan is. Ook hoopt de koning dat Europeanen binnenkort weer richting Spanje trekken, om zo de toeristische sector weer aan te zwengelen.

De koning en zijn vrouw liepen dinsdag ook over het strand van Las Canteras en maakten ze een rondje over de promenade waar veel mensen naar de koning en koningin wilden zwaaien.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.