Felipe en Letizia herdenken coronadoden in Madrid

Vorsten

2021-07-15 17:10:03

In Spanje zijn de ongeveer 81.000 coronadoden herdacht met een speciale ceremonie in Madrid, onder leiding van koning Felipe en koningin Letizia. De ceremonie werd ook gebruikt om zorgpersoneel te eren. Ongeveer 700 mensen waren op de plechtigheid voor het koninklijk paleis afgekomen.

De 102 zorgmedewerkers die tijdens hun werk besmet raakten met het coronavirus en overleden aan Covid-19 hebben postuum de Spaanse Orde van Burgerlijke Verdienste gekregen. “Ons respect en waardering gaat naar het zorgpersoneel, die met volledige toewijding hebben gewerkt sinds het begin van de pandemie”, aldus Felipe. Hij noemde de zorgmedewerkers “ethische en sociale rolmodellen”.

Tijdens de plechtigheid benadrukte Felipe ook het belang van vaccinaties. Volgens de koning zijn inentingen de enige hoop om het virus te bestrijden.

Spanje kampt momenteel met een nieuwe coronagolf. Het aantal besmettingen steeg woensdag nog met 26.390 nieuwe gevallen. Ook stijgt het aantal ziekenhuisopnames. De stad Barcelona overweegt om een nachtklok in te voeren.


Meer Spanje

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana