Felipe en Letizia naar Witte Huis

Vorsten

27/07/2015 7:38 pm

WASHINGTON – De Spaanse koning Felipe en koningin Letizia brengen in september een bezoek aan de Amerikaanse president Barack Obama. Dit is maandag aangekondigd door het Witte Huis in Washington.

Felipe en Obama zullen elkaar op 15 september in het Witte Huis spreken. De vijfdaagse officiële reis van het Spaanse koningspaar aan de Verenigde Staten begint op 14 september, kondigde het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag aan.

Op 18 september zijn Felipe en Letizia in Miami en de meer noordelijk gelegen kustplaats St. Augustine, beide in Florida. Het bezoek aan de Verenigde Staten heeft als doel de bestaande goede relaties te versterken.

Ambtswoning

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken José Manuel García-Margallo vergezelt het koningspaar op reis naar de Verenigde Staten.

Volgens het Spaanse persbureau EFE hebben Felipe en Obama elkaar eerder ontmoet, maar niet in de ambtswoning van de Amerikaanse president. Felipe en Obama ontmoetten elkaar op 23 september in New York rond de klimaattop. Ze spraken elkaar destijds in het Waldorf Astoria Hotel.

In november 2013 reisden Felipe en Letizia, toen nog als prins en prinses, een week door de Verenigde Staten, van Californië aan de westkust tot Florida aan de oostkust.

Gratis voor jou


Meer Spanje