Felipe en Letizia vieren dag van Galicië

Vorsten

25-07-2020 12:50:52

Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje hebben weer een bezoek gebracht aan een autonome regio in Spanje. Het koppel is afgereisd naar Galicië, dat zaterdag zijn eigen regionale feestdag viert.

Het koningspaar woonde in Santiago de Compostella een kerkdienst bij ter gelegenheid van de Día Nacional de Galicia. Felipe bracht er een offer aan de apostel Santiago (Sint-Jacob), de beschermheilige van de regio.

De koning bracht het offer namens het hele volk dat “grote daden heeft verricht, grote bijdragen aan de wereld heeft geleverd en tegenslagen heeft overwonnen die het lot heeft gebracht”, zo vertelde hij tijdens de mis. Ook benadrukte Felipe wederom dat mensen voorzichtig moeten blijven tijdens de coronacrisis, maar hij zei wel dat ook de sociale en economische impact onder ogen moeten worden gezien.

Het koningspaar is eind vorige maand op de Canarische eilanden begonnen aan hun toer langs zestien van de zeventien autonome regio’s. Ze laten zich overal bijpraten over de gevolgen van de coronacrisis en proberen tegelijkertijd aandacht te vestigen op regionale of lokale bezienswaardigheden.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord