Felipe installeert nieuw kabinet

Vorsten

2016-11-04 10:10:00

De Spaanse koning Felipe heeft vrijdag een nieuw kabinet geïnstalleerd. De ploeg van veertien bewindslieden legden in het Zarzuela-paleis in Madrid de eed af aan de koning. Daarna werd er traditioneel geposeerd voor de pers.

De Spaanse premier Mariano Rajoy maakte donderdag al zijn nieuwe kabinet bekend. Veel bewindslieden blijven op dezelfde plek als tijdens zijn eerste regering. De groep telt zes nieuwe gezichten.

Vicepremier blijft Soraya Sáenz de Santamaría. Luis de Guindos blijft op Economische Zaken. Financiën krijgt Cristóbal Montoro Romero. De minister van Defensie wordt nu een vrouw, María Dolores de Cospedal García. Alfonso Dastis Quecedo wordt de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken en de burgemeester van Sevilla, Juan Ignacio Zoido, minister van Binnenlandse Zaken.

Met het aantreden van het tweede kabinet-Rajoy komt er voorlopig een einde aan een politieke impasse die tien maanden heeft geduurd. Er zijn twee parlementsverkiezingen gehouden die geen meerderheid voor een stabiele regering opleverden.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig