Felipe bij topconferentie in Afrika

Vorsten

30/01/2015 12:26 pm

ADDIS ABEBA – Koning Felipe van Spanje viert zijn 47e verjaardag ver van huis. De koning is vrijdag aangekomen in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba, waar hij te gast is bij de topconferentie van de Afrikaanse Unie. Felipe woonde vrijdagmorgen de algemene vergadering bij van Afrikaanse staatshoofden en regeringsleiders. Hij was ook aanwezig bij de inauguratie van de naar Nelson Mandela vernoemde vergaderzaal.

Felipe heeft tal van ontmoetingen met Afrikaanse staatshoofden, zo maakte het Spaanse hof bekend, Hij ontvangt op de Spaanse ambassade ook een afvaardiging van de Spaanse gemeenschap in Ethiopië. Vrijdagavond is hij uitgenodigd voor het diner dat de Ethiopische premier aanbiedt aan de staatshoofden en regeringsleiders die naar Addis Abeba zijn gekomen.

Op de top wordt gesproken over de toekomstplannen die de Afrikaanse staten hebben voor het continent, maar ook over de langdurige conflicten die de ontwikkeling van Afrika in de weg staan. Namens Nederland is minister Bert Koenders twee dagen bij de bijeenkomst aanwezig.

“Op de top staan langetermijnplannen centraal, op het gebied van infrastructuur, economie en handel”, aldus Koenders voor vertrek. “Het is goed om te zien dat de Afrikaanse Unie het initiatief neemt om gezamenlijke ambities op papier te zetten. Ik juich het grotere ambitieniveau toe dat de AU en haar lidstaten tentoonspreiden.”

Gratis voor jou


Meer Spanje