Felipe bij topconferentie in Mexico

Vorsten

07-12-2014 14:17:00

VERACRUZ – De Spaanse koning Felipe VI is in de Mexicaanse stad Veracruz aangekomen voor de 24e Ibero-Amerikaanse topconferentie. Daaraan wordt deelgenomen door staatshoofden en regeringsleiders van Spanje, Portugal en de Latijns-Amerikaanse landen.

Het is de eerste keer dat Felipe bij de topontmoeting aanwezig is als staatshoofd. Vorig jaar in Panama, waar de helft van de presidenten wegbleef, was hij erbij als vervanger van zijn net aan zijn heup geopereerde vader koning Juan Carlos.

Koning Felipe zei bij aankomst op het vliegveld ‘trots’ te zijn mee te kunnen bouwen aan een ‘grote gemeenschap van Latijns-Amerikaanse landen’. Volgens hem heeft die ook de toekomst. De presidenten van Brazilië en Argentinië zijn daarvan wat minder overtuigd, want die hebben zaterdag al laten weten niet naar Mexico te komen.

De topconferentie begint maandag. Felipe opent zondag een fototentoonstelling onder het motto ‘Pelgrims en vluchtelingen’ over de Spaanse emigratie naar Veracruz. Bij die vluchtelingen waren ook veel Spaanse republikeinen. Met enige spanning wordt daarom ook uitgekeken naar de toespraak van Felipe bij de opening.

Meer Spanje