Felipe prijst houding van Spaanse bedrijven tijdens coronacrisis

Vorsten

24-06-2020 17:22:55

Koning Felipe is diep onder de indruk van hoe Spaanse bedrijven zijn omgegaan met de coronacrisis. Dat zei de Spaanse vorst woensdag in een toespraak tijdens de slotceremonie van het forum Spaanse bedrijven die de toekomst leiden op het hoofdkantoor van de Spaanse Confederatie van Bedrijfsorganisaties in Madrid.

Volgens Felipe illustreert het thema van het forum goed de houding van deze bedrijven van de toekomst. “Het geeft de vastberaden inzet van zakenlieden en hun proactieve en geëngageerde houding voor de economie, het welzijn van onze burgers en de toekomst van Spanje goed weer.”

De koning ziet dat bedrijven zich goed bewust zijn van “de ernst en het mondiale karakter van de crisis.” Ook benadrukte Felipe dat er ondanks de economische tegenslagen door het coronavirus ook kansen liggen voor veranderingen en aanpassingen aan nieuwe behoeften. “Zonder te vergeten dat de dag erna risico’s moeten blijven worden genomen, om bedrijven op te richten, allianties te versterken, te ondernemen en indien nodig opnieuw te beginnen om welzijn en welvaart te genereren voor de hele samenleving.”


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.