Iñaki Urdangarin krijgt verlof voor kerstbezoek aan gezin

Vorsten

25-12-2020 12:40:56

Iñaki Urdangarin heeft tijdelijk verlof gekregen om de kerstdagen door te brengen met zijn gezin. De echtgenoot van prinses Cristina is vrijdag door een fotograaf van het weekblad Hola! gespot in Vitoria, de hoofdstad van Baskenland, samen met zijn kinderen Juan Valentín, Pablo Nicolás, Irene en Miguel. Daar ging hij ook vorig jaar naar toe.

De zwager van koning Felipe zit sinds juni 2018 een straf uit van vijf jaar en tien maanden. Hij is de enige man in de vrouwengevangenis van Brieva, waar hij in een aparte afdeling is ondergebracht. Sinds september vorig jaar mag hij de gevangenis met enige regelmaat verlaten om in Madrid vrijwilligerswerk te doen in een opvanghuis voor mensen met een beperking. Die mogelijkheid werd dit jaar door de coronapandemie overigens ernstig ingeperkt.

De wegens tal van financiële malversaties – zoals belastingontduiking en witwassen – veroordeelde Iñaki heeft volgens het Spaanse rechtssysteem recht op jaarlijks 36 dagen buiten de gevangenis. Hij mag er echter nooit meer dan zeven achter elkaar opnemen. Een verzoek om meer bewegingsvrijheid werd eerder dit jaar door de rechtbank in Palma, die Iñaki had veroordeeld, afgewezen.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft