Intieme rouwmis voor Infanta Pilar

Vorsten

31/01/2020 10:32 pm

Voor de tweede keer deze week is een rouwmis gehouden voor Infanta Pilar, de op 8 januari overleden oudste zus van koning-emeritus Juan Carlos. Na een druk bezochte plechtigheid afgelopen woensdag in de basiliek van het koninklijk klooster en paleis El Escorial, was er nu een mis in de Madrileense kathedraal La Almudena.

Hier kwamen de kinderen en kleinkinderen van de op 83-jarige leeftijd overleden prinses samen, en ook haar jongere zus Infanta Margarita en haar man waren aanwezig. Verder waren het vrienden en bekenden en vertegenwoordigers van goede doelen die door Pilar werden gesteund, die naar de kathedraal waren gekomen. Ook het publiek was welkom in de tegenover het Koninklijk Paleis gelegen godshuis.

De samenkomst eerder in de week in Escorial, waar zich ook het pantheon van de Spaanse koningen bevindt, had een plechtiger karakter. Hier waren ook de beide Spaanse koningsparen aanwezig, alsmede vertegenwoordigers van tal van konings- en vorstenhuizen onder wie ook prinses Beatrix en de huidige hertog van Alva.

Gratis voor jou


Meer Spanje