Koning Felipe begint met gezin aan ‘werkvakantie’

Vorsten

08-08-2020 09:39:15

De Spaanse koninklijke familie is vrijdagavond aangekomen op de luchtmachtbasis Son Sant Joan bij Palma op het vakantie-eiland Mallorca. Koning Felipe arriveerde even na acht uur in een Falcón van de luchtmacht, kort daarna gevolgd door koningin Letizia en hun dochters Leonor en Sofia in de Airbus van de regering. Vanaf het vliegveld reed de koning zijn gezin daarna naar paleis Marivent, waar de familie de komende tien dagen een soort werkvakantie zal houden.

Anders dan bijvoorbeeld de Nederlandse koninklijke familie vliegen in Spanje en onder meer ook België koning en troonopvolger in principe niet samen in hetzelfde vliegtuig. Dit uit voorzorg. Als er een ongeluk gebeurt dan is het koningshuis niet meteen de nummers één en twee kwijt. In Nederland, waar Willem-Alexander vaak niet alleen met zijn gezin maar ook zijn moeder vloog toen die nog koningin was, wordt vertrouwd op de veiligheid van vliegen.

De Spaanse koninklijke agenda is de komende dagen behoorlijk gevuld. Zo komt woensdag premier Pedro Sánchez vanaf Lanzarote naar Mallorca voor een onderhoud met Felipe. Het vertrek van diens vader koning Juan Carlos zal zeker onderwerp van gesprek zijn, al worden geen uitspraken daarover verwacht. Felipe en zijn gezin maken verschillende officiële uitstapjes op het eiland en gaan ook naar de andere Balearen.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.