Koning Felipe kan eindelijk het water op bij Palma

Vorsten

01/08/2019 12:44 pm

De Spaanse koning Felipe heeft donderdag op de eerste dag van zijn vakantie op Mallorca zijn gezin meegenomen naar de Real Club Náutico. Daar werden ze opgewacht door de media die al dagen reikhalzend hadden uitgekeken naar de komst van de koninklijke familie. Die begon de vakantie dit jaar later dan gewoonlijk vanwege de politieke situatie in Madrid.

Felipe poseerde geduldig met koningin Letizia en dochters Leonor en Sofia, en deed dat aan boord van het zeilschip Aifos 500 opnieuw. De prinsessen die net op zomerkamp zijn geweest in de Verenigde Staten, maakten kennis met de bemanning van de boot waarmee Felipe de komende dagen in de Club Swan50-klasse deelneemt aan de maandag al begonnen strijd om de Koningscup.

In tegenstelling tot andere leden van de koninklijke familie en tot hun vader, grootouders en overgrootvader, zeilen Leonor en Sofia niet. Dit tot verdriet van de zeilgemeenschap, maar Felipe heeft al eens gezegd zijn dochters de vrije keuze te laten.

Na het korte persmoment nam Felipe afscheid om zich op te maken voor de eerste race van donderdag, waarin hij het onder meer opnam tegen de Noorse koning Harald die met zijn boot Fram XVIII eveneens deelneemt aan de strijd om de Copa del Rey.

Gratis voor jou


Meer Spanje