Koning Felipe ontvangt EU-buitenlandchef Josep Borrell

Vorsten

2020-02-10 15:13:47

Koning Felipe ontving maandag EU-buitenlandchef Josep Borrell in audiëntie op Paleis Zarzuela in Madrid. Het was voor het eerst sinds zijn aanstelling dat Spanjaard Borrell op bezoek kwam bij de Spaanse vorst.

Borrell was eerder voorzitter van het Europees Parlement, maar sinds vorig jaar bekleedt de 72-jarige Spaanse politicus de positie van EU-buitenlandchef in de Europese Commissie.

De topdiplomaat van de Europese Unie kwam afgelopen weekend nog in het nieuws. Hij bood zijn excuses aan voor een negatieve opmerking over jonge klimaatactivisten, nadat hij vorige week had gezegd dat zij lijden aan “het zogenoemde Greta-syndroom”. Europarlementariërs beschouwden dat als een belediging voor de jongeren die staken voor een beter klimaatbeleid en hun 17-jarige boegbeeld Greta Thunberg uit Zweden. Onder meer de Groenen noemden dat “onacceptabel voor een vertegenwoordiger van de EU”.

De Europese Commissie heeft verduurzaming tot belangrijkste doel verheven en streeft naar een klimaatneutrale EU in 2050.


Meer Spanje

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?