Juan Carlos geland in Colombia

Vorsten

06-08-2014 08:53:00

BOGOTÁ – Koning Juan Carlos is gearriveerd in Bogotá, de hoofdstad van Colombia. De Spaanse vorst, die na zijn aftreden zijn titel heeft behouden, is deze week in het Zuid-Amerikaanse land om donderdag getuige te zijn van de eedaflegging van de herkozen president Juan Manuel Santos. Die won medio juni de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in zijn land en begint aan een tweede termijn van vier jaar.

Op de luchthaven werd Juan Carlos hartelijk welkom geheten door de Colombiaanse minister María Ángela Holguín van Buitenlandse Zaken en de Spaanse ambassadeur. Ook de staatssecretaris voor Internationale Samenwerking in Latijns Amerika, Jesús Maria, reist met de koning mee. Cadetten van de Colombiaanse luchtmacht vormden op het militaire vliegveld een erehaag voor de Spaanse vorst.

Woensdag staat voor de koning een besloten bijeenkomst met Santos op het programma. Woensdagavond houdt Santos een diner voor de Spaanse vorst en andere hoogwaardigheidsbekleders die donderdag de inauguratie bijwonen, meldt het Spaanse persbureau EFE. Tussendoor gaat de koning op bezoek bij Wayra, een onderdeel van het Spaanse telecombedrijf Telefónica dat investeert in start-ups. In de woning van de Spaanse ambassadeur in Bogotá ontmoet Juan Carlos woensdag ook nog een vertegenwoordiging van de Spaanse gemeenschap in Colombia.

Voor koning Juan Carlos is de driedaagse reis naar Colombia zijn eerste sinds de Spaanse troonswisseling in juni.

Meer Spanje