Koningin Letizia laat zich weer zien in Madrid

Vorsten

02-09-2020 13:17:42

De Spaanse koningin Letizia heeft voor het eerst sinds haar vakantie weer een publiek optreden gehad. In Madrid woonde ze een bijeenkomst van FEDER, de Spaanse federatie van zeldzame ziekten, bij.

Letizia werd geïnformeerd over de gevolgen van de coronacrisis voor mensen met zeldzame ziekten. De federatie had zelf ook de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om het bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zo stonden er grote plexischermen op tafel toen de koningin plaatsnam om met onder meer de voorzitter en directeur van FEDER te praten.

Behalve Letizia komt ook haar man koning Felipe woensdag weer in actie. Hij meldt zich bij de Comandancia Naval del Miño, het marinecommandocentrum in de stad Tui in Pontevedra.

Het Spaanse koningspaar heeft een relatief korte vakantie achter de rug. Vanwege hun bezoeken aan zestien van de zeventien autonome regio’s van Spanje werkten ze in juli langer door en een vakantiereis naar het buitenland zat er vanwege de coronacrisis niet in. Wel gingen Felipe en Letizia traditiegetrouw voor een werkvakantie naar Mallorca.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord