‘Kritiek op superslanke Letizia onterecht’

Vorsten

25/07/2015 3:11 pm

MADRID – De broodmagere koningin Letizia is uitermate ongeschikt om speciaal ambassadeur te zijn voor voeding van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties FAO. Dat was de afgelopen week de teneur in veel Twitter en andere sociale mediaberichten in Spanje, zo meldt onlinekrant El Confidencial. Die neemt stelling tegen de vooroordelen over Letizia.

“Kennelijk is slank zijn een gebrek” aldus José Apezarena. “Tenminste zo zie ik de kritiek die op sociale media wordt geuit op koningin Letizia.” De opmerkingen namen in aantal toe nadat de vorstin donderdag een bezoek had gebracht aan Expo 2015 in Milaan, dat het ‘voeden van de wereld’ als thema heeft. “Omdat ze zo slank is, wordt Letizia als ongeschikt beschouwd om te praten over voeding en gezond eten”, merkte Apezarena op.

Pijnlijk vindt hij, want de slankheid van Letizia is genetisch bepaald. Ook haar zussen zijn of waren zo dun. “Ze eet als een paard, maar verbrandt alle energie”, heeft koning Felipe in dat verband al eens over zijn echtgenote gezegd. Een aantal jaren geleden reageerde het paleis dan ook furieus op de veronderstelling in de media dat Letizia zou lijden aan anorexia. “Volstrekt onwaar.”

De koningin probeert wat gewicht te winnen, en is bezig met een intensief trainingsprogramma om wat spieren te kweken, maar desondanks zal ze dun blijven en verdient ze het niet daarvoor bekritiseerd of veroordeeld te worden, aldus El Confidencial.

Gratis voor jou


Meer Spanje