Leonor heeft eerste solo-uitstapje

Vorsten

2021-03-24 17:26:19

De Spaanse prinses Leonor is woensdag voor het eerst solo in actie gekomen. De vijftienjarige Spaanse troonopvolger was aanwezig bij de viering van het dertigjarig jubileum van het Cervantes Instituut. De prinses heeft vaker koninklijke taken uitgevoerd, maar dit was de eerste keer zonder haar vader Felipe of moeder Letizia.

De oudste dochter van het koningspaar schonk tijdens haar bezoek onder meer een kopie van de Spaanse grondwet, waar zij in 2018 uit voorlas, aan het instituut. Ook nam ze een kopie mee van het boek Don Quichot van Cervantes, waaruit ze vorig jaar met haar zusje Sofia voorlas. Daarna kreeg Leonor een rondleiding door het instituut.

Het eerste solo-optreden van de prinses kon rekenen op de nodige belangstelling van het publiek. Tientallen mensen hadden zich verzameld om de prinses bij aankomst bij het instituut te begroeten. Ook was een doek te zien met de tekst El futuro es Leonor (de toekomst is Leonor).

De prinses ging overigens niet met lege handen naar huis. De directeur van het Cervantes Instituut gaf Leonor drie boeken mee als geschenk.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie