Letizia vergadert over rechten voor beperkten

Vorsten

2020-11-10 12:54:50

De Spaanse koningin Letizia is dinsdag te gast bij de Real Patronato sobre Discapacidad, de Koninklijke Raad voor Gehandicapten. De vorstin is erevoorzitter van dit orgaan dat verbonden is aan het Ministerie van Sociale Rechten en de Agenda 2030. Letizia wordt bijgepraat over lopende projecten en de toekomstplannen.

De raad heeft als doelstelling het bevorderen en verbeteren van de rechten van mensen met een handicap. Ook maakt de raad zich sterk voor zaken als persoonlijke ontwikkeling en sociale inclusie.

Letizia werd bij aankomst op het hoofdkantoor van de Real Patronato sobre Discapacidad ontvangen door de topmensen van de raad. Tijdens de werkvergadering werd gesproken over de coronacrisis en gehandicapten. Niet alleen het virus zelf kwam ter sprake maar ook de sociaaleconomische gevolgen van de beperkingen op het sociale leven van gehandicapten.

Na de werkvergadering nam Letizia ook nog de tijd om met enkele personeelsleden van de Real Patronato sobre Discapacidad een praatje te maken.


Meer Spanje