Letizia viert verjaardag met Obama’s

Vorsten

15/09/2015 9:39 am

WASHINGTON – De Spaanse koningin Letizia viert haar 43e verjaardag dinsdag met haar man koning Felipe in de Verenigde Staten, waar het koningspaar begint aan een vierdaags bezoek. Op de eerste dag staat onder meer een ontvangst op het Witte Huis op het programma. Daar heeft Felipe een onderhoud met president Barack Obama en Letizia neemt met first lady Michelle Obama een kijkje in de moestuin.

De Spaanse gasten beginnen de dag even buiten Washington, in Mount Vernon, de woonplaats van de eerste Amerikaanse president George Washington. In de nationale bibliotheek over George Washington geeft het koningspaar als cadeau een replica van de geloofsbrieven van de eerste Amerikaanse ambassadeur aan het hof van koning Carlos IV, brieven die destijds zijn ondertekend door Washington.

Na het bezoek aan het Witte Huis heeft koning Felipe in het Capitool een ontmoeting met leden van de commissie van Buitenlandse Zaken van de Amerikaanse Senaat. Dinsdagavond is er een ontvangst voor de Spaanse gemeenschap in Washington DC.

Gratis voor jou


Meer Spanje