Makers Homeland maken serie over Spaanse koning Juan Carlos

Vorsten

07-10-2021 16:39:57

De makers van tv-hit Homeland werken samen met streamingdienst Starzplay en Sony Pictures aan een serie over Juan Carlos I, de voormalige koning van Spanje. De reeks gaat XRey heten en is gebaseerd op een populaire Spaanse podcast waarin het leven van de vorst voor en na zijn aftreden in 2014 uitgebreid aan bod komt, meldt Deadline.

De meertalige serie zal gaan over de regeerperiode van de koning die abrupt eindige toen hij in 2014 afstand deed van de troon. Juan Carlos noemde toen persoonlijke redenen, zoals zijn zwakke gezondheid, als voornaamste motivatie voor zijn beslissing. Maar sindsdien is de koning geregeld in verband gebracht met corruptie. Op dit moment woont de koning, die na zijn aftreden zijn titels wel mocht behouden, in de Verenigde Arabische Emiraten.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige populaire Spaanse podcast waarin premiers, vooraanstaande historici en onderzoeksjournalisten een boekje opendoen over het doen en laten van de voormalige koning. De podcast werd in 2020 gelanceerd en is sindsdien een van de meest beluisterde podcasts van Spanje.

Als producenten zijn Howard Gordon en Alex Gansa aangetrokken, die voor hun eerdere succesreeks Homeland een Emmy ontvingen. “Iedereen die mij een beetje kent, kent mijn fascinatie voor Spanje, en er zijn weinig verhalen die me meer boeien dan het leven van Juan Carlos”, zegt Gordon tegen Deadline. “Los van de ingrijpende sage van het ballingschap van zijn familie, zijn bestijgen van de troon en de paleisintriges die daarop volgden, is het een intiem verhaal over een man die gevangenzit tussen twee werelden en wiens persoonlijke opoffering en liefde voor het land uiteindelijk democratie naar het Spaanse volk brachten. Ik kijk ernaar uit om zijn verhaal over vele seizoenen te vertellen.”

Wanneer de serie te zien is, is vooralsnog niet bekend. De productie van de reeks moet nog beginnen.


Meer Spanje