Mallorca kijkt uit naar komst Felipe

Vorsten

23/03/2016 12:41 pm

Het Spaanse hof wil nog niet zeggen of het koningspaar met zijn dochters dit weekeinde traditiegetrouw naar Mallorca gaat voor een korte paasvakantie. Tegelijkertijd echter worden in de kathedraal Santa María van Palma voorbereidingen getroffen om koning Felipe en zijn gezin op eerste paasdag te ontvangen voor de mis van 12 uur.

Dat er nog geen officiële mededeling is, verontrust de plaatselijke autoriteiten, de media en de medewerkers van de kerk niet. De koninklijke familie heeft de afgelopen jaren nog nooit ontbroken met Pasen en de verwachting is dat ook dit jaar ten minste een aantal leden van de familie een aantal dagen zal doorbrengen in paleis Marivent.

Voor de kathedraal is het alleen de vraag hoeveel leden van de familie naar de mis komen. Dat bepaalt namelijk of er één dan wel twee banken vrij moeten worden gehouden. Een aantal jaren geleden kwamen koning Juan Carlos en koningin Sofia met hun hele gezin, inclusief kleinkinderen. Dat vroeg om zelfs meer dan twee banken. Maar tegenwoordig is het gezelschap kleiner.

Het nieuwe koninklijke gezin van Felipe telt slechts vier leden, en Felipes vader koning Juan Carlos laat zich nog maar zelden zien. Koningin Sofia is meestal wel van de partij, maar haar dochter Cristina en haar man Iñaki Urdangarín en hun kinderen zijn niet langer welkom.

Gratis voor jou


Meer Spanje