Michelle Obama op stap met koningin Letizia

Vorsten

2016-06-29 16:14:00

De Amerikaanse first lady Michelle Obama heeft een reeks koninklijke ontmoetingen op haar agenda staan. Donderdag is ze in Madrid op haar reis langs Liberia, Marokko en Spanje. Daar lanceert ze in aanwezigheid van koningin Letizia de Spaanse tegenhanger van Let Girls Learn, een programma om tienermeisjes op school te houden zodat ze kunnen leren.

Michelle Obama wordt op haar trip vergezeld door haar twee dochters Malia en Sasha. Laatstgenoemde is met haar moeder al eens in Spanje geweest. Zes jaar geleden werden ze toen ook ontvangen door koning Juan Carlos, koningin Sofia en (toen nog) prinses Letizia in het koninklijk vakantieverblijf op Mallorca.

Michelle en haar dochters werden tijdens hun verblijf in het Marokkaanse Marrakech door de koninklijke familie uitgenodigd voor een iftar, de maaltijd waarmee tijdens de ramadan bij het vallen van de avond het vasten wordt verbroken. Aan tafel met Michelle zaten prinses Lalla Salma (de echtgenote van koning Mohammed VI) en de drie zussen van de koning, Meryem, Hasna en Asmaa.


Meer Spanje

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana