Minuut stilte Spaans koningspaar bij bezoek transportcentrum

Vorsten

05-06-2020 13:19:12

De Spaanse koning Felipe en koningin Letizia hebben in Coslada, een voorstad van Madrid, een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de corona-uitbraak in het land. Dat deden ze voorafgaand aan hun bezoek aan het transportknooppunt CTC.

Felipe en Letizia, die beiden een mondkapje droegen, kregen bij het bezoek een rondleiding waarin ze werden bijgepraat over de vorderingen en voorbereidingen op het hervatten van het openbare leven in het door het coronavirus zwaar getroffen land. In totaal liepen ruim 240.000 Spanjaarden het virus op. Meer dan 27.000 mensen overleden aan de ziekte Covid-19.

De voorzieningen in Spanje moeten vanaf 21 juni weer langzaam op gang komen, is het plan van de autoriteiten. Vanaf 1 juli gaat het land ook weer open voor buitenlandse toeristen. Dan hoeven reizigers die in Spanje aankomen niet langer twee weken in quarantaine.

Er gelden wel maatregelen in het land om de gezondheid van zowel toeristen als inwoners te beschermen. Zo mag er maar een bepaald aantal mensen tegelijk in restaurants, winkels en toeristische attracties.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord