Spaans koningspaar bezoekt Florida

Vorsten

18/09/2015 5:15 pm

SAINT AUGUSTINE – Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje besluiten vrijdag hun vierdaags bezoek aan de Verenigde Staten met een trip naar Saint Augustine in de staat Florida. In het Spaans heet het 12.000 inwoners tellende plaatsje San Agustín.

Het was hier dat de Spanjaarden in september 1565 zich voor het eerst vestigden. San Agustín is daarmee de oudste nog steeds bewoonde oorspronkelijk Europese nederzetting in Noord-Amerika. De plaats was ruim tweehonderd jaar de hoofdstad van de Spaanse bezittingen in Florida.

Het Spaanse koningspaar komt om de 450e verjaardag van San Agustín te vieren en maakt een wandeling door het stadje, waarbij onder meer het Castillo de San Marcos, het voormalige regeringsgebouw, de kathedraal en het Lightnermuseum worden bezocht. In Flagler College biedt de burgemeester de bezoekers een lunch aan.

Het bezoek aan de VS wordt later op de middag afgesloten op de universiteit, waar een Spaans-Amerikaans forum wordt gehouden. Kort daarvoor heeft het koningspaar nog een ontmoeting met de CEO van Ford, Mark Fields.

Gratis voor jou


Meer Spanje