Spaans koningspaar bij awardgala ondernemers

Vorsten

01-07-2016 19:05:00

Koning Felipe en koningin Letizia waren vrijdag in Gerona voor de jaarlijkse uitreiking van de Prinses van Gerona Fonds-awards. De prijzen eren jonge ondernemers tussen de 16 en 35 jaar oud.

Tijdens het gala werden vijf prijzen uitgereikt. Vier individuele awards voor jonge ondernemers die een creatief, risicovol of maatschappelijk bewust project of onderneming zijn begonnen. Ook is er een prijs voor een organisatie die zich richt op het creëren van ondernemende jonge mensen, werkgelegenheid en educatie.

Voorafgaand aan de uitreiking had het koningspaar een ontmoeting met winnaars van voorgaande jaren. Daarna volgde een lunch met de adviesraad van het fonds en een vergadering met het bestuur van de stichting.

Felipe en Letizia zijn zaterdag ook nog in Gerona. De Spaanse koning woont een ondernemerschapsconferentie bij terwijl zijn echtgenote bij een rondetafelgesprek is over jeugdwerkgelegenheid. Hierna komen Felipe en Letizia weer samen om projecten van het jongerenprogramma ‘Sponsoring talent’ te bekijken.

Meer Spanje