Spaans koningspaar neemt dochters mee bij museumbezoek

Vorsten

08/08/2019 12:05 pm

Het Spaanse koningspaar heeft, in tegenstelling tot wat Spaanse media verwachtten, nog geen genoeg van Mallorca. Donderdag namelijk werd het koninklijk gezin gezien bij een uitstapje naar het museum Casa de Son Marroig in de Sierra de Tramuntana.

Daar namen koning Felipe, koningin Letizia en de prinsessen Leonor en Sofia een uitgebreid kijkje, waarbij zowel van het uitzicht buiten als van de kunst en snuisterijen binnen werd genoten. Het huis behoorde toe aan aartshertog Luis Salvador van Oostenrijk (1847-1915). Na zijn dood werd er een museum van gemaakt om zijn erfenis voor Mallorca te behouden.

Er zijn boeken, tekeningen en persoonlijke bezittingen van de aartshertog te zien, alsmede een verzameling Mallorcaanse schilders, onder wie Antonio Ribas Oliver en Antonio Ribas Prats, en vitrines met oude kettingen, Fenicische objecten en Grieks en Romeins keramiek.

Koning Felipe heeft woensdagavond zijn officiële verplichtingen op Mallorca afgesloten. De verwachting was dat hij zijn gezin daarom snel naar een andere vakantiebestemming zou brengen, waar de Spaanse media niet bij elke stap buiten de deur meekijken.

Gratis voor jou


Meer Spanje