Spaanse tv betaalde 17.764 euro voor jacht op Juan Carlos

Vorsten

11-12-2020 20:38:48

De zoekactie naar de mogelijke verblijfplaats van koning Juan Carlos heeft de nieuwsdienst van de Spaanse televisiezender RTVE in augustus 17.764 euro gekost. Dat heeft waarnemend directeur Rosa María Mateo geantwoord op vragen van de Partido Popular, de grootste oppositiepartij in het Spaanse parlement.

De van tal van malversaties beschuldigde koning-emeritus Juan Carlos vertrok op 3 augustus halsoverkop uit Spanje. Dit om de druk van de ketel te halen, met name voor zijn zoon koning Felipe. Het paleis maakte echter alleen bekend dat Juan Carlos het land had verlaten, zonder te vertellen waar hij naar toe was gegaan.

Spaanse media en intimi van de in 2014 afgetreden koning kwamen met verschillende opties en suggesties, die naar later bleek allemaal fout waren. Zo werd geopperd dat Juan Carlos naar de Dominicaanse republiek was gevlogen, al dan niet via Portugal. Het buurland van Spanje werd ook genoemd als mogelijke bestemming, evenals Zwitserland waar zijn dochter Cristina woont.

RTVE stuurde naar alle drie genoemde landen een verslaggever en camerateam, waarbij de reis naar de Dominicaanse republiek met 8500 euro het duurste uitpakte. De koning werd echter niet gevonden. Die bleek naar Abu Dhabi te zijn gegaan, waar hij volgens de laatste berichten nog steeds verblijft.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord