Koningin-moeder Sirikit geëerd met 880.000 orchideeën

Vorsten

07-08-2020 20:54:02

Maar liefst 880.000 orchideeën zijn in het winkelcentrum Siam Paragon in Bangkok gebruikt om vanaf vrijdag een eerbetoon te brengen aan koningin-moeder Sirikit. De weduwe van de in 2016 overleden koning Bhumibol wordt op 12 augustus 88 jaar. In Thailand is haar verjaardag tevens moederdag.

Siam Paragon, een van de grootste malls van Thailand, werkte voor de huldeblijk ‘Paradijs van Siam’ samen met het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, het ministerie van Landbouw en de Royal Horticultural Society. Er werden negen verschillende soorten orchideeën gebruikt, afkomstig uit het hele land. Rond de tentoonstelling zijn tal van activiteiten gepland.

Wat de grote orchideeëntentoonstelling dit jaar nog specialer maakt, is volgens de Bangkok Post dat deze is geïnspireerd op een passage uit een van toespraken van koningin Sirikit. “Als Zijne Majesteit de Koning water is, ben ik het bos dat trouw is aan het water. Als Zijne Majesteit de Koning een reservoir bouwt, zou ik een bos planten”, aldus de koningin.

Centraal in de presentatie staat een 2 meter hoge bloemensculptuur die een knielende witte olifant uitbeeldt. Eromheen staan andere dierensculpturen, waaronder witte pauwen met lange staarten, gemaakt van Phalaenopsis-orchideeën, en herten gemaakt van orchideeën. Ook zijn er 88 afbeeldingen van werkzaamheden van de koningin, die na een herseninfarct in 2012 niet meer zelfstandig in de openbaarheid is getreden.


Meer Thailand

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.