Thaise universiteiten strooien met eredoctoraten voor koningin

Vorsten

31-10-2020 21:12:29

De Thaise koningin Suthida heeft zaterdag haar inmiddels indrukwekkende verzameling eredoctoraten van Thaise universiteiten uitgebreid. De Thammasat Universiteit in Bangkok vond de verdiensten van de koningin op het gebied van sport en lichamelijke oefening zo uitzonderlijk dat de titel ‘doctor honoris causa’ meer dan verdiend was.

De koningin ontving het bijbehorende getuigschrift uit handen van haar man koning Vajiralongkorn. Het was deze maand al haar veertigste eredoctoraat, waardoor Thaise universiteiten de verdenking op zich laadden dat lidmaatschap van de koninklijke familie automatisch recht geeft op zo’n eervolle onderscheiding.

De koning werd ook niet vergeten. De genereuze universiteit had bedacht dat hij uitblinkt in ‘ontwikkeling van de gemeenschap’ en dat ook hij een eredoctoraat verdiende. Of de koning in Thailand danwel in Duitsland, waar hij al dertien jaar woont, die kennis heeft opgedaan, liet de universiteit in het midden.

Vajiralongkorn was er in elk geval tevreden mee en zag het wellicht als een terechte beloning voor het feit dat hij vrijdag en zaterdag aan duizenden studenten van de Thammasat Universiteit persoonlijk hun afstudeerdiploma’s moest uitreiken. De koning had overigens het geluk dat veel studenten de ceremonie boycotten omdat ze hun papiertje niet uit handen van hem wilden ontvangen.


Meer Thailand

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.