Thaise koning aan beterende hand

Vorsten

2014-10-10 12:30:00

BANGKOK – De Thaise koning Bhumibol gaat vooruit. Dat heeft het hof vrijdag bekendgemaakt. ”De hartslag en bloeddruk van de koning zijn weer op normaal niveau”, aldus de verklaring van het kantoor van het Koninklijk Huis. Ook de koorts is bijna geheel verdwenen.

De koning heeft nu minder pijn van de wond die was ontstaan door een chirurgische ingreep, lieten de doktoren weten. De vorst kan weer zelf eten, al krijgt hij nog wel aanvullende voeding. Een week geleden werd de 86-jarige koning met spoed in het Siriraj ziekenhuis in Bangkok opgenomen met hoge koorts en een bloedinfectie, twee dagen later werd zijn galblaas verwijderd.

Bij het ziekenhuis in Bangkok, waar de koning met zijn vrouw koningin Sirikit zich tussen september 2009 en augustus 2013 permanent liet behandelen voor verschillende kwalen, is het ondertussen een komen en gaan van mensen die de koning beterschap willen wensen. Daarvoor zijn speciale boeken neergelegd. Een vertegenwoordiger van de koning van Bhutan kwam speciaal een vaas bloemen brengen, en ook komen veel Thai bidden bij het ziekenhuis.

Koning Bhumibol is het langst regerende staatshoofd ter wereld. Hij kwam in 1946 op de troon.


Meer Vorstenhuizen