Vlaamse vrouw wil vaderschapstest Juan Carlos

Vorsten

01-07-2014 13:16:00

MADRID – De Vlaamse Ingrid Sartiau wil weten wie haar vader is. Ze denkt te weten wie het is, maar een vaderschapstest moet uitwijzen of ze gelijk heeft. Volgens Ingrid is de vorige maand afgetreden Spaanse koning Juan Carlos haar biologische vader.

Bij de rechtbank in Madrid heeft ze een verzoek ingediend om de koning te dwingen tot een test. Eerdere verzoeken werden door de rechter afgewezen. Het aftreden van Juan Carlos is de reden het opnieuw te proberen, in de hoop dat de rechters dit keer geen nee zeggen op grond op de onschendbaarheid van de koning.

In de Vlaamse krant Het Nieuwsblad licht de advocaat van Sartiau dinsdag het verzoek toe. “Mijn cliënte wil geen titel. Ze is er niet op uit om opgenomen te worden in de lijn van troonopvolging. Ze heeft ook geen geld nodig. Het enige wat ze wil, is eindelijk een vader te vinden.”

Ingrid zou geboren zijn na een paar wilde nachten die haar nu 80-jarige moeder Liliane tijdens een vakantie in Spanje naar eigen zeggen zou hebben gehad met prins Juan Carlos. Liliane wist niet dat ze het bed deelde met de latere koning, en toen ze er achter kwam bewaarde ze het stilzwijgen. Pas tien jaar geleden vertelde ze haar dochter wie zij dacht dat haar vader was. Sindsdien probeert Ingrid dat bevestigd te krijgen.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord