Vragen over handelen schoonzoon Elizabeth

Vorsten

26-07-2014 18:43:00

GLASGOW – Het Britse parlementslid Bob Russell wil opheldering van de regering over de betrokkenheid van vice-admiraal Tim Laurence bij de toewijzing van een contract van ruim 500 miljoen euro door Defensie aan het bedrijf Capita Property. Russell, lid van regeringspartij de Liberaal-Democraten, wil weten of Laurence (59) wellicht misbruik heeft gemaakt van zijn kennis en positie.

Tim Laurence is namelijk niet zo maar een vice-admiraal. Hij is sinds 22 jaar ook de echtgenoot van prinses Anne en als zodanig schoonzoon van koningin Elizabeth. Hij werkte tot 2010 maar liefst 37 jaar voor de Koninklijke Marine, waar hij de laatste jaren beheerder was van het onroerend goed van Defensie. Dat heeft een waarde van bijna 30 miljard euro, aldus de krant Daily Mail die over Laurence berichtte.

Twee jaar na zijn vertrek bij Defensie is Laurence zelf bij onroerend goed bedrijven gaan werken. Capita is daarvan met een portefeuille van 10 miljard euro de grootste. Het bedrijf kreeg van Defensie het contract om woningen voor militairen en militaire bases te runnen. Volgens Capita was Laurence niet bij het contract betrokken, maar dat wil het ongeruste parlementslid nu zwart op wit hebben.

Tim Laurence is de tweede echtgenoot van prinses Anne. Zij was eerder getrouwd met Mark Phillips, met wie ze 2 kinderen had, Peter en Zara. Anne is een paardengek, Tim houdt meer van de zee en de 2 leiden grotendeels gescheiden levens, hetgeen Britse media al vaak hun echtscheiding heeft doen aankondigen. Het paar heeft onlangs een 630.000 euro kostend jacht gekocht, met eigen geld aldus de Daily Mail.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord