Belastingschuld Chris O’Neill was foutje

Vorsten

22-01-2015 20:26:00

STOCKHOLM – De belastingschuld die Chris O’Neill, de man van de Zweedse prinses Madeleine, had volgens de Zweedse media berust op een fout van de belastingautoriteiten in New York. Dat laat O’Neill in een verklaring via de website van het Zweedse koningshuis weten.

“Ik kom al mijn fiscale verplichtingen na. De betaling van alle onroerendgoedbelasting die aan mij verbonden rechtspersonen nog schuldig zijn, zal worden afgehandeld. Op 14 januari 2015 heeft de New York State Department of Taxation and Finance ingestemd met het annuleren van een belastingbevelschrift, nadat ze hadden toegegeven dat er een fout was gemaakt. De informatie die vandaag in de kranten wordt geciteerd in verband met deze zaak, is daarom niet langer van toepassing”, aldus O’Neill in de verklaring.

De Zweedse krant Expressen meldde donderdag dat O’Neill de Amerikaanse staat nog zo’n 43.030 dollar (37.000 euro) moest terugbetalen omdat hij geen belasting heeft betaald over het appartement dat hij in New York heeft. Eerder verklaarde het Zweedse hof niet te willen reageren op het verhaal van Expressen.

Meer Zweden