Carl Gustaf en Silvia van Zweden veertig jaar getrouwd

Vorsten

2016-06-19 09:22:00

Het Zweedse koningspaar is zondag veertig jaar getrouwd. Voor de trouwdag zijn geen bijzondere feestelijkheden aangekondigd. De oudste dochter van koning Carl Gustaf en koningin Silvia, kroonprinses Victoria deelt de trouwdatum en is zondag zes jaar gehuwd met prins Daniel.

Het huwelijk van de Zweedse koning op 19 juni 1976 met de Duits-Braziliaanse Silvia Sommerlath, die hij vier jaar eerder als kroonprins voor het eerst ontmoette bij de Olympische Spelen in München, is verbonden aan de hit ‘Dancing Queen’ van de Zweedse muziekgroep Abba.

‘Dancing Queen’ werd in Zweden voor het eerst uitgevoerd in de Koninklijke Opera tijdens de feestavond voorafgaand aan het huwelijk en werd meteen daarna wereldwijd een van de grootste succesnummers van Abba.

De connectie met het koningspaar is gebleven. Zo zong Anne-Frid Lyngstad het lied in 1993 a capella tijdens een gala ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van koningin Silvia en ook bij andere hoogtijdagen, zoals eind april de verjaardag van koning Carl Gustaf, wordt ‘Dancing Queen’ gespeeld.


Meer Zweden

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana