Carl Philip en Sofia gaan in ondertrouw

Vorsten

2015-05-16 15:14:00

STOCKHOLM – Zweden telt sinds deze week af tot de bruiloft van prins Carl Philip en Sofia Hellqvist op 13 juni in de kerk van het Koninklijk Paleis in Stockholm. De postkamer van het paleis is opengesteld voor het afgeven van cadeaus, de route van de rijtoer na afloop van de huwelijksinzegening is bekendgemaakt en zondag gaat het paar in ondertrouw.

Carl Philip en Sofia doen dat in dezelfde kerk als waarin ze over een maand in de echt worden verbonden, maar anders dan volgende maand is het publiek nu wel welkom in de kerk. “Voor zover er plaats is”, aldus de website van het Zweedse koningshuis. Na afloop is er een ontvangst voor genodigden in het paleis.

Chris O’Neill, de echtgenoot van de hoogzwangere prinses Madeleine – ze is rond de huwelijksdatum van haar broer uitgerekend – ontbreekt als enige lid van de koninklijke familie, zo heeft het paleis tegenover de krant Expressen bevestigd. Hij heeft andere verplichtingen, hetgeen het boulevardblad bijzonder ongepast vindt. Chris ontbrak twee weken geleden ook al op het laatste moment bij Carl Philips vrijgezellenfeest in Athene.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek