Carl Philip richt fonds voor bruiloft op

anp

2015-05-12 08:41:00

STOCKHOLM – De Zweedse prins Carl Philip en zijn verloofde Sofia Hellqvist hebben in aanloop naar hun bruiloft op 13 juni een foundation opgericht. Het doel van de stichting is om jongeren te steunen in de zorg en het onderwijs, vermeldt de website van het Zweedse koningshuis.

Gasten die prins Carl Philip en Sofia Hellqvist een geschenk willen geven, kunnen overwegen een bijdrage te geven aan het fonds van het prinselijk paar. Het Zweedse hof heeft ook nieuwe foto’s vrijgegeven van de aanstaande bruid en bruidegom. Zondag 17 mei gaat het paar in ondertrouw tijdens een ceremonie in de koninklijke kapel in Stockholm waarbij ook publiek welkom is. Daarna volgt een receptie voor genodigden op het koninklijk paleis.

Het huwelijk van de Zweedse prins Carl Philip en zijn verloofde Sofia Hellqvist wordt op 13 juni gesloten door bisschop Lars-Göran Lönnermark en pastoor Michael Bjerkhagen, de geestelijken die twee jaar geleden het huwelijk inzegenden van prinses Madeleine en haar man Chris O’Neill.

Carl Philip en Sofia leerden elkaar in 2009 kennen en zijn sinds 2010 samen.Het nieuwste nummer

Ook online te bestellen

Meer Zweden