Concert voor koningin Silvia

Vorsten

19/12/2013 9:45 pm

STOCKHOLM – De Zweedse koningin Silvia krijgt donderdagavond in het Oscar Theater in Stockholm een feestprogramma aangeboden ter gelegenheid van haar 70e verjaardag aanstaande maandag.

Het is de bedoeling dat het hele koninklijke gezin bij de voorstelling aanwezig is. De zwangere prinses Madeleine die eerder deze maand al een aantal evenementen moest afzeggen, is naar verluidt samen met haar man Christopher O’Neill ook bij het feest ‘Een avond voor onze koningin’.

Volgens de website van het koningshuis treedt een keur aan artiesten op, onder wie Tomas Ledin, Lena Phillips, Peter Jöback, Karl Dyall, Hanna Lindblad, Rennie Mirro, Simone Moreno, John Lundvik en Poplabbet.

De opbrengst van de kaartverkoop voor de feestavond is voor de Koningin Silvia Stichting ‘Zorg om Kinderen’. Het Zweedse publiek en bedrijfsleven zijn ook gevraagd om geld te doneren. Silvia zet zich al jaren in voor kwetsbare en achtergestelde kinderen. Het cadeau wordt haar tijdens de feestavond overhandigd. De Zweedse televisie zendt op Silvia’s verjaardag een samenvatting uit.

Gratis voor jou


Meer Zweden