Koningin Silvia geniet van derde kleinkind

Vorsten

16/07/2015 10:09 am

BORGHOLM – De Zweedse koningin Silvia geniet met volle teugen van haar pasgeboren kleinkind: prins Nicolas. “Het is geweldig”, vertelt ze in een interview met de Zweedse krant Expressen.

“Ik heb nu drie kleinkinderen en het is heerlijk om nu met iedereen bij elkaar te zijn op Öland”, aldus een trotse koningin Silvia. De Zweedse koninklijke familie brengt een deel van de zomervakantie met elkaar door in de zomerresidentie van de familie op het eiland Öland. De vrouw van koning Carl Gustaf vertelt dat de kinderen, Estelle (3) en Leonore (1), zich vooral vermaken in de zandbak bij het verblijf. “We bakken en bouwen wat af”, zegt ze lachend.

De kinderen kunnen het volgens Silvia goed met elkaar vinden. “Ze kunnen heel lief met elkaar spelen. Leonore is nog wel heel klein, maar ze is heel sociaal en nieuwsgierig. Ze wil het liefst de hele tijd bij haar grote nicht Estelle zijn.”

Verjaardag Victoria

Op wie de pasgeboren zoon van prinses Madeleine en haar man Chris O’Neill het meeste lijkt? De koningin is er nog niet uit. “Het is zo lastig met kleine kinderen. De ene dag lijkt hij meer op zijn moeder en de andere dag juist meer op zijn vader.”

Eerder deze week vierde de Zweedse royals de 38e verjaardag van kroonprinses Victoria. Dat wordt ieder jaar op het eiland gevierd. Het was deze week voor het eerst dat de koninklijke familie na de trouwerij van prins Carl Philip weer compleet was. “Het was weer een hele geslaagde dag en avond. Goede artiesten en er hing een hele fijne sfeer”, zegt de koningin over het muzikale avondprogramma waarmee ‘Victoriadag’ werd afgesloten.

Gratis voor jou


Meer Zweden