Victoria vervolgt werkbezoek in Brussel

Vorsten

2015-04-23 16:27:00

BRUSSEL – De Zweedse kroonprinses Victoria heeft een tweedaagse werkbezoek dat woensdag in Den Haag begon bij het Internationaal Strafhof donderdag voortgezet in Brussel. Daar werd ze in de ochtend ontvangen door Philippa Candler van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Die gaf Victoria tekst en uitleg over de werkzaamheden van de VN, vooral ten aanzien van de vluchtelingensituatie in en rond Syrië en de Middellandse Zee.

‘Migratie, integratie en vluchtelingenproblemen’ vormden ook het thema van het werkbezoek. Daarbij sneed de kroonprinses overigens ook andere onderwerpen aan, zoals de bestrijding van chemische wapens bij het bezoek woensdag aan de OPCW in Den Haag. Dat is de organisatie die werkt aan het verbod op die wapens wereldwijd.

In Brussel had Victoria ook een gesprek met Rory Keane, verbindingsman voor vrede en veiligheid van de VN, die haar vertelde over vredesoperaties en de betrokkenheid daarbij van de EU. Het vrijhandelsakkoord dat de EU en de VS willen sluiten kwam ter sprake in een ontmoeting met Maria Åsenius, kabinetschef van de Zweedse Europese commissaris Cecilia Malmström.

Het bezoek werd afgesloten met een gesprek over het werk van de European External Action Service (EEAS), dat helpt bij het gezamenlijk buitenlands- en veiligheidsbeleid van de EU.


Meer Zweden

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig